Αιθέρια Ελαια για αλεργίες


 Αν ψάχνεται για αιθέρια έλαια που βοηθούν στις εποχιακές αλλεργίες ήρθατε στο σωστό μέρος. Στο σημερινό post θα αναλύσουμε κάποια από τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στις αλλεργίες.

Τώρα που ήρθε η άνοιξη οι αλλεργίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους και ενοχλούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού με ανεπιθύμητες συνέπειες.(συνάχι, φτέρνισμα, κόκκινα μάτια με τσούξιμο, βήχα και πολλά άλλα...)

Τα φάρμακα που βοηθούν αυτές τις καταστάσεις είναι τα αντιισταμινικά που μπορεί να έχουν άμεσα αποτελέσματα αλλά έχουν και πολλές παρενέργειες όπως υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, ναυτία κ.α.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εποχιακής αλλεργίας με έναν φυσικό και πιο οικονομικό τρόπο: τα αιθέρια έλαια!!!

Υπάρχουν πολλά έλαια που εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό βοηθώντας το σώμα σας να ξεπεράσει την ευαισθησία στη γύρη και στα εποχιακά αλλεργιογόνα . Απλά πρέπει να πειραματιστείτε με αυτά για να ανακαλύψεις ποια είναι καλύτερα για εσένα!

Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα αιθέρια έλαια που φαίνεται πως βοηθούν και με τις αλλεργίες.

1. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας



Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό που έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες .

Αυτό το καθιστά ιδανικό για εποχιακές αλλεργίες καθώς και για τοπική εφαρμογή σε εξανθήματα.

Η ηρεμιστική και χαλαρωτική επίδραση της λεβάντας θα σας βοηθήσει επίσης να νιώσετε καλύτερα ενώ το σώμα σας καταπολεμά αυτά τα δυσάρεστα αλλεργιογόνα.

Μπορείτε να απλώσετε τη λεβάντα απευθείας στο δέρμα (αραιωμένη σε λάδι βάσης), να τη διαχέετε, να την εισπνεύσετε ή να την ανακατέψετε με άλλα έλαια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

2. Μέντα – Ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για αλλεργίες και συμφόρηση



Εάν οι εποχιακές αλλεργίες σας συνοδεύονται από βουλωμένη μύτη, γρατσουνισμένο λαιμό και συριγμό, τότε το αιθέριο έλαιο μέντας είναι μια καταπληκτική λύση .

Η μέντα  ανακουφίζει από τον πόνο, έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες , καθώς επίσης βοηθά στο άνοιγμα των αεραγωγών, στη μείωση της συμφόρησης και στη βελτίωση της αναπνοής.

Εάν έχετε κάνει ποτέ εντριβή με το κλασσικό vicks, τότε ξέρετε πόσο υπέροχο είναι να νιώθετε ότι όλα ανοίγουν και ξαφνικά μπορείτε να αισθανθείτε ξανά τον αέρα να ρέει στους πνεύμονές σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας εντριβή με αιθέριο έλαιο μέντας διαλυμένο σε έλαιο βάσης( λαδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο) . Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη μέντα με άλλα έλαια για διάχυση για συμπτώματα αλλεργίας.

Προσοχή : δεν συνίσταται η χρήση του σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.


3. Αιθέριο Έλαιο Ευκαλύπτου 

Τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας επηρεάζουν τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια.

 Ο ευκάλυπτος καταπολεμά αυτά τα συμπτώματα και βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα στο σώμα σας .

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται συχνά για κρίσεις βρογχικού άσθματος καθώς και για αλλεργίες . (Για ορισμένους ασθματικούς μπορεί να επιδεινωθεί ή να προκαλέσει συμπτώματα – να είστε προσεκτικοί εάν έχετε άσθμα!)

Για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών, προτείνω να χρησιμοποιήσετε Cedarwood (Atlas ή Virginia) αντί για Eucalyptus EO.  

Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε τα οφέλη του λαδιού ευκαλύπτου είναι να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες σε βραστό νερό και στη συνέχεια να καλύψετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και να αναπνεύσετε τον ατμό .

Θα αναπνεύσετε πιο εύκολα μετά από λίγα λεπτά.


4. Λεμόνι Αιθέριο έλαιο για τις αλλεργίες

Το έλαιο λεμονιού είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που σκοτώνει τα βακτήρια και εξαλείφει τα αλλεργιογόνα στον αέρα που αναπνέετε.

Βοηθά στην αποστράγγιση της συμφόρησης καθώς και ως φυσικό αντιισταμινικό .

Όταν συνδυάζεται με λεβάντα και μέντα, έχετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τις εποχιακές αλλεργίες.



Μίγματα αιθέριων ελαίων που βοηθούν στις αλλεργίες

Τα αιθέρια έλαια λεμονιού , μέντας και λεβάντας είναι η θεραπεία τριπλής ισχύος για τις εποχιακές αλλεργίες.

Εδώ είναι οι διαφορετικοί τρόποι χρήσης αυτών των ελαίων μαζί για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα αλλεργίας σας.

  • Προσθέστε κάθε ένα από τα έλαια σε ένα λάδι φορέα όπως το λάδι καρύδας και εφαρμόστε απευθείας σε εξανθήματα ή περιοχές που προκαλούν φαγούρα που προκαλούνται από αλλεργίες.
  • Δημιουργήστε ένα μίγμα χρησιμοποιώντας τα τρία έλαια και τρίψτε στο στήθος, τα πόδια, τα μάγουλα και το μέτωπο. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, φροντίστε να τα αναμίξετε σε ένα λάδι βάσης
  • Διαχέετε τα τρία έλαια σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας για να προσφέρουν ανακούφιση μέρα και νύχτα.


Προσφέρουν μια φυσική εναλλακτική λύση που είναι συχνά πιο αποτελεσματική χωρίς καμία από τις παρενέργειες . Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα έλαια για συγκεκριμένα συμπτώματα, αλλά το μείγμα τριπλής απειλής θα αντιμετωπίσει τα περισσότερα από κάθε σύμπτωμα εποχικής αλλεργίας που αντιμετωπίζετε.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα και πολύ ισχυρά . Έτσι, δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα σας χωρίς να τα αραιώσετε με λάδι φορέα. Το λάδι καρύδας και το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι δύο από τα καλύτερα έλαια μεταφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.


 Αυτό το άρθρο είναι μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν σκοπεύει να διαγνώσει ή να θεραπεύσει κάποια ασθένεια. Συνιστάται πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας.




Post a Comment

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας!!!